Perioada curenta de colectare:

FEBRUARIE 2025
Maritim si Aerian

vezi Program de Colectare
Acum de x2 mai Rapid !

GHID SI SFATURI UTILE PENTRU AMBALARE

CARGO ROMANIA se angajeaza sa livreze expedierile dumneavoastra rapid si sigur. Totusi, expedierile sunt manevrate de mai multe ori, pe durata transportului. Pentru ca expedierile dumneavoastra sa ajunga in cele mai bune conditii, iata cateva sfaturi utile privind ambalarea.

Coletul/pachetul dumneavoastra trebuie sa intruneasca urmatoarele conditii:

- ambalajul trebuie sa fie CUTII HEAVY DUTY ( sa nu fie carton moale ) si sa asigure protectie impotriva socurilor din exterior, miscarii in interior a continutului, imprastierii, varsarii sau altor pagube ce poate afecta continutul coletului/pachetului.
- expedierile trebuie sa fie ambalate sigur astfel incat sa nu produca pagube altor trimiteri sau sa raneasca persoana care manipuleaza coletele/pachetele.

Pentru evitarea unor astfel de situaţii, este necesar:

- ambalarea corespunzatoare a trimiterilor, pentru a proteja continutul, intrucat in caz contrar pot aparea intarzieri, pagube sau pierderi
- utilizarea ambalajelor în perfecta stare, din materiale rezistente, fara rupturi, crapaturi, fara obiecte ascutite ieşite în afară, parţi taioase
- impachetaţi toate articolele separat
- utilizati materiale de amortizare adecvate - folie cu bule de exemplu
- utilizati o banda adeziva rezistenta, proiectata pentru expediere - scotch tape transparent sau maro NU duct tape
- utilizati o singura eticheta cu adresa de livrare clare şi complete ale destinatarului (nume, prenume, adresa completa, nr de telefon fix si mobil) precum si plasati o copie a etichetei de adresa in interioriul coletului
- umpleti coletul/pachetul complet NU lasati goluri alegeţi dimensiunea ambalajului in functie de continutul acestuia. Cutiile care nu sunt suficient incarcate se pot deforma, iar cele prea incarcate se pot desface.
- puneti bunurile fragile in centrul pachetului, asigurandu-va ca nu ating marginile. Obiectul trebuie bine izolat din toate parţile.
- ambalati in mod corespunzator cadourile. Este posibil ca multe bunuri vandute in ambalaje atractive sa nu fie potrivite pentru expediere.
- atunci cand expediati obiecte ascutite precum cutite sau foarfece, asigurati-va ca acoperiti complet muchiile si varfurile. Pentru aceasta este potrivit cartonul rezistent. Fixati bine materialul de protectie astfel incat acesta sa nu fie ndepartat accidental in tranzit.
- in cazul in care expediati lichide: toate recipientele trebuie bine sigilate pentru a evita scurgerile cauzate de vibratii sau socuri in timpul transportului. Impachetati recipientul in materiale impermeabile si daca este posibil, adaugati suficient material absorbant pentru a absorbi lichidul in caz de spargere. Folositi material de amortizare densa precum spuma sau cartonul ondulat. Separati sticlele cu material de amortizare astfel incat acestea sa nu se atinga
- in cazul in care expediati articole electrice/electronice: ambalajul producatorului este de multe ori proiectat in scopuri comerciale si este posibil sa nu fie potrivit pentru expediere. Folositi ambalaje suplimentare in functie de dimensiuni, greutate şi fragilitatea produsului. Folositi intotdeauna cutii din carton rezistent, adaugand in jurul obiectului material protector/amortizor.
- in cazul in care expediati mobila: toate piesele de mobila trebuie sa fie impachetate corespunzator
- in cazul in care expediati in geamantan sau valiza: acesta trebuie sa fie infoliata obligatoriu
- nu exagerati atunci cand sigilati pachetul. Nu uitati ca toate coletele pot fi deschise de autoritatile vamale pentru inspectie.

VA RUGAM SA RETINETI: CEL MAI IMPORTANT ESTE AMBALARE/IMPACHETARE CORESPUNZATOARE CONFORM CONTINUTUL FIECAREI PACHET/COLET
Nu va bazati pe faptul ca etichetele „Fragil” şi „Manevrati cu grija” pot inlocui ambalarea corespunzatoare. Acestea sunt doar informative.

Cele mai frecvente GRESELI (CE NU TREBUIE FACUT):

1. Folosirea duct tape - acesta se desprinde de carton asa cum vedeti in imaginile de mai jos:



2. Umplerea cutiei/pachetului insuficient - pachetele care nu sunt total umplute in timpul tranzitului se deformeaza si se rup





3. Folosirea unui tape de hartie - cel mai nepotrivit, tape-ul de hartie se rupe cel mai usor, practic nu ofera nici o rezistenta





4. Cutii grele peste 30 kg - se sparg/rup din cauza propriei greutati





5. Folosirea sacoselor de rafie - neindicat total, acestea se rup extrem de usor




Exemple de AMBALARE CORESPUNZATOARE:

Invelire in folie sau plastic/hartie si folosirea scotch tapeului jur imprejur pe toate laturile, valizele/gentile si cutiile din plastic OBLIGATORIU invelite cu folie:




Ambalarea obiectelor foarte fragile sau grele se face in cutie de lemn sau paletizat:



Ambalarea vehiculelor gen: motocicleta, ATV, snowmobile este recomandat dar nu este necesara:






Manipularea marfurilor/pachetelor/coletelor se face manual atat in Canada cat si in Romania. Coletele/pachetele se aseaza una peste alta atat la depozitare cat si in container precum si in timpul livrarii la destinatie in Romania.

NU putem asigura o pozitie anume de transport, o anumita temperatura sau manipulare speciala.

Daca aveti asemenea sau alte cerinte speciale (de manipulare, depozitare, transportare) va rugam sa ne contactati in avans.

Clientul este responsabil pentru asigurarea unui ambalaj adecvat pentru transport.
Cargo Romania isi declina orice responsabilitate si nu poate fi tinut raspunzator pentru impachetarea necorespunzatoare a coletelor.

Prima pagina | Despre noi | Contact website security
Website by Caesar Enterprises Copyright © 2009-2016 Cargo Romania